Филми

Топ 5 Забавни моменти в Captain America: Civil War [Spoilers]

Не съм имала удоволствието да чета комикси, най-вече защото не е лесно да се сдобиеш с такива тук в България, но пък с охота гледам филмите по тях. Вече имам определен актив от заглавия зад гърба си и тази вечер добавих към него поредното попълнение в Киновселената на Марвел – Първият отмъстител: Войната на героите или по-точно Captain America: Civil War. (По мое мнение, преспокойно можеха да кръстят филма Avengers: Civil War, щеше да е също толкова подходящо заглавие.)

Подобно на преднишните филми за Отмъстителите и тук имаше здравословна доза хумор, затова реших, че си струва да спомена няколко от по-забавните/запомнящи се моменти. Ето го моят топ 5 + някоя и друга бонус сцена, която си струва да се спомене.

5. Черната вдовица взема страната на Железният човек
Винаги може да разчитаме на тези двамат да се заръфат и вкарат хумор във всяка ситуация. Рядко са на едно мнение, така че си струва да се спомене този момент на съгласие по отношение на Соковския пакт, предвид колко свежо беше поднесен. Цитат (ще прощавате за английския, но най-ефектно си е в оригинал):

Natasha Romanoff: Maybe Tony’s right. If we have one hand on the wheel, we can still steer. If we d…
Sam Wilson: Aren’t you the same woman who told the government to kiss their ass a few years ago?

Tony Stark: I’m sorry, did I just mishear you or did you agree with me.
Natasha Romanoff: Oh, I want to take it back.
Tony Stark: No, no, no. You can’t retract it. Thank you. I’m impressed by what you did. Okay, case close. I win.

4. „Къде е твоята идея?“
Наташа и Тони отново в действие, този път в размисъл как да подсилят редиците на Отмъстителите, след като голяма част се отцепиха от колектива, водени от Стив. Тук трябва да призная основно изигра роля физическият хумор, който вложиха актьорите с жестовете си.

Tony Stark: We’re seriously understaffed.
Natasha Romanoff: Oh, yeah.

Natasha Romanoff: I have an idea.
Tony Stark: Me too. Where is your idea?
Natasha Romanoff: Just downstairs. Where’s yours?
Tony Stark: Queens.

3. Стан Лий като куериер на FedEx
Всеки който е гледал поне два-три филма на Марвел от последните години, би трябвало да се сети за кого говоря. Създателят на редица комикси обича да се появява за кратко, но по ефектен начин във всеки филм и този не прави изключение. Беше особено приятно да го видим в ролята на куриер на FedEx, който внася забавна нотка в иначе мрачна сцена.

Stan Lee (as FedEx courier)[knocks on door]: Are you „Tony Stank“?
Rhodey: Yes, this is-this is Tony „Stank“! You’re in the right place. Thank you for that! I’m never dropping that, by the way.
Tony Stark: Oh, my god.
Rhodey: Table for one, Mr. „Stank“? Please, by the bathroom.

2. Ант-Мен се опитва да повреди костюма на Железният човек
Ант-Мен разпарчетосва отвътре костюма на Тони, докато той се чуди какво се случва. Как да не се подсмихне човек? Съвсем в стила и на двамата герои.

Tony Stark: Friday?
Friday: We have some weapon systems offline.
Tony Stark: They what?
Ant-Man[internally damaging the Iron Man suit]: Oh, you’re going to have to take this to the shop.
Tony Stark: Who’s speaking?
Ant-Man: It’s your conscience. We don’t talk a lot these days.
Tony Stark: Friday?

1. Стив целува Шарън (Агент 13), а Бъки и Сам се хилят като идиоти
Добре, нека първо акцентирам, че сцената не заема челно място заради романтичната нотка. Чисто и просто това си беше най-неподправеният хумор в Captain America: Civil War.
Понякога, в моменти на вдъхновение, се ровя за spoiler-и за филми, които очаквам с интерес. Този път бях изцяло „на тъмно“, което в случая беше доста положително според мен. Така съвсем искрено се изненадах на сцената. Стоя си аз в кино салона, пред IMAX 3D картина, с още 9 човека до мен и видите ли Стив и Шарън си разменят замислени погледи до отворен багажник. Трябва да призная, че в първия момент, когато и двамата пристъпиха напред, бях убедена, че просто ще се прегърнат сърдечно. Вместо това размениха една доста изненадваща за мен и забавна за Бъки и Сам целувка. Засмях се с глас на лицата им – знаещите усмивки на мъжете в колата и леко назидателния поглед на Капитан Америка… Безценно.

Имаше, разбира се, и други интересни моменти, които предизвикаха най-малкото усмивка. Струва си да се спомене как Спайдърмен и Ант-Мен не спираха да изразяват възхищение от останалите Отмъстители (особено Капитан Америка), макар междувременно да си сритваха задниците едни на други. Да не забравяме и коментара на Черната пантера, когато бодигардът му (една стройна мадама) и Наташа бяха на косъм от женски бой. И разни други подобни:

Friday [after Iron Man is attacked by Scarlet Witch]: Multiple contusions detected.
Iron Man: Yeah, I detected that too…

П.П.
Утрешното ми аз (или днескашното, зависи от гледната точка) вероятно горко ще съжалява за часа, в който се очертава да си легна, но темата на поста изискваше бърза реакция. (Плюс това успях да си затрия първата чернова. Лош TextMate!).

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s