Книги · Размисли разни

A Sticky Note Guide to Life | Или как ставам сутрин

Аз съм от едно леко междинно поколение, което хем знае какво е да играеш пред блока, вместо с клавиатура и мишка в ръка (а напоследък и смартфон, лаптоп, таблет… избери си), хем е достатъчно на „ти“ с технологиите, че да използва активно модерните социални мрежи, макар и може би не толкова настървено, колкото наборите ’95 и нагоре. Поне с това се опитвам да си обясня леко бавните темпове, с които възприемам някои неща. Като например Instagram, Snapchat, цялата тази „follow“ култура и т.н.

Отплеснах се, а уж нямаше да навлизам във философски размисли. Та за какво беше цялото това встъпление? Ами че понякога е доста забавно да правиш равносметка. В това се убедих, когато случайно попаднах на @instachaaz в Instagram. Това е акаунтът на Chaz Hutton, посветен на жълти хвърчащи листчета и дребни житейски истини. Или иначе казано, instachaaz умело изобразява всекидневни дилеми и факти с маломерни графики, диаграми и рисунчици върху хвръчащи листчета. При това доста красноречиво и с не малка доза хумор.

9780008187620Затова, когато мернах, че е издал книга, в която е събрал солидна колекция от творенията си, реших, че ще е интересно четиво и не сгреших. Заглавието й е A Sticky Note Guide to Life и макар да не е точно наръчник, то със сигурност се чете леко, извиква усмивка на лицето и съдържа доста истини в себе си. Говорим за разнообразни теми, включващи битието в офиса, борбата с алармата сутрин, удобството на възглавниците, спрямо височината им, абсурдното вманиачение в мобилните телефони и прочее, и прочее. Онези малки парадоксални нещица, които преследват всеки от нас, представени по един забавен, самоироничен и категоричен начин.

Когато четеш нещо подобно, започваш да се замисляш каква е корелацията между афинитета ти към хавлиени чорапи и възрастта ти, как ставаш сутрин:

img_2708_fotor

и разни други интересни закономерности:

img_2710_fotor

Така де, откриваш някои истини за себе си.  😀

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s